Plaza Gomila i El Terreno håller på att förändras från skumma kvarter för ljusskygga till prydliga (nåja) och trevliga kvarter för alla. I kölvattnet kommer nya barer och bra restauranger. Vi har tidigare bloggat om Restaurang Brutus. Dessutom har nygamla Joe’s bar och Bar Bellver öppnat på torget, till mångas stora glädje. Och nu har vi upptäckt en riktigt spännande sushirestaurang på Plaza Francesc Rosselló, ett stenkast från Gomila. I vårt senaste avsnitt Melker Andersson älskar också Mallorca hade Helena restaurangspanat för ovanlighetens skull.

Ta-Ke Sushiclub serverar japansk fusion med tonvikt på sushi. Men de har också sahimi, bowls och annat på menyn. Allt lämpar sig för att dela mellan alla vid bordet men de flesta rätterna kan också funka som huvudrätt för en person.

Lokalen är ovanligt mysig för att vara asiatisk, men det går inte att ta miste på de japanska influenserna. Stilrent, ljust utrymme med stora fönster och  ljusa trädekorationer. Och servicen är fläckfri.

Priserna är mer än överkomliga med tanke på kvaliteten på maten och du kan få en härlig tallrik för 15 – 25 euro.

Öppet för både lunch (13.30-15.30) och middag (19.30-23.00) tisdag – lördag och bara middag på måndagar. Men beställ bord för det har ofta varit fullt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet