Annonsera i Mallorcapodden

Mallorcapodden är den ultimata plattformen när du vill nå svenskar med en relation till Mallorca! Hos oss hittar lyssnarna underhållande och informativa podcastavsnitt som tar dem med på en resa genom Mallorcas charmiga byar, soliga stränder och spännande kultur. Våra programledare, Helena Englund Hjalmarsson och Catharina Grundström, är själva deltidsboende på Mallorca och delar med sig av sina egna upplevelser och insikter. Varje 30-minutersavsnitt är fyllt med spännande teman och vi släpper nya avsnitt varannan vecka. Missa inte chansen att fördjupa din relation till våra lyssnare genom Mallorcapodden!

Våra lyssnare

Varje avsnitt har i snitt cirka 1 000 lyssnare, och antalet ökar för varje avsnitt. Våra lyssnare består av cirka 70 procent kvinnor och 30 procent män. Alla åldrar är representerade men det finns en tyngdpunkt på personer 45–65 år. Podden är svenskspråkig och därför förutsätter vi att våra lyssnare är svenskar. De befinner sig i Sverige (60 procent) eller i Spanien (40 procent) när de laddar ner våra avsnitt.

Vår exponering på sociala medier och i pressen

När vi publicerat ett nytt avsnitt marknadsför vi det på Facebook och på Instagram. Vi berättar om våra sponsorer både i kommentarsfältet och i en egen postning. Originalpostningen delas i olika intressegrupper och får på så sätt stor spridning. Våra populäraste avsnitt har fått en räckvidd på 7000 personer, med cirka 500 inläggsklick och ett 100-tal reaktioner, kommentarer och delningar.

Under åren har vi hunnit få en hel del exponering i pressen. Här är några artiklar som skrivits om oss:

Mallorcaliv, sommarnr 2022

Svensk Damtidning, nr 5 2022

Mallorcanyheter, maj 2021

Mallorcapoddens varumärke

Vår podd innehåller nyheter, reflektioner, småprat, humor och en stor portion kärlek till Mallorca som förmedlas till lyssnarna varje avsnitt. Catharina och Helena är sig själva och ger sin egen synvinkel på händelser och företeelser. De har tillförlitlighet och integritet. Annonser i podden för därför hög trovärdighet.

Mikrofon
inspelning av Mallorcapodden

Två typer av annonsering

1. Huvudsponsor

Cirka en minuts annons där vi talar om att du är sponsor vilka produkter eller tjänster du säger och varför dessa är bra för våra lyssnare. Det framgår att det en annons.
• Om du sponsrar ett avsnitt vars tema ligger nära det du säljer nämns du även i det redaktionella innehållet (till exempel en vinförsäljare annonserar i avsnittet om cava). Då är det Helenas och Catharinas personliga reflektioner som spelas upp.
• Vi postar information och kontaktuppgifter om ditt företag i sociala medier.

2. Radiojingel

Vi spelar upp din egen radioannons under sändningen, det vill säga en befintlig fil som du tillhandahåller.
Vi postar information och kontaktuppgifter om ditt företag i sociala medier.

Ämnen som våra lyssnare älskar

Bo i en by

Vårt tema om Mallorcas byar

På gång i Palma

Vi berättar om aktuella fiestor, nöjen, utställningar …

Mat

Allt om det mallorkinska köket

Vandringar och sport

Allt man kan aktivera sig med 

Välkända svenskar

Vi intervjuar välkända svenskar på Mallorca.