Vi är många som med nostalgi i blicken tänker tillbaka på 70- och 80-talets nöjesliv runt Plaza Gomila i El Terreno. Efter många år i glömska och förfall har nu området kring torget fått lite välbehövlig kärlek och vi kan ana att El Terreno om några år åter kommer att locka med fräscha restauranger, barer och caféer.

Men, redan nu kan vi njuta av riktigt bra italiensk mat på restaurang Brutus inhyst i det vita huset bland de färgglada byggnaderna mitt emot Plaza Gomila.

Uteplatsen ligger visserligen vid trafikerade Joan Miro men lockade ändå till en fördrink utomhus med inbjudande loungemöbler och solsken. För den som vill går det bra att äta här ute också. När vi var där stod fortfarande februarisolen lågt och vi valde därför att fortsätta inomhus.

Lokalen är lite rå med stengolv och betongtak men akustiken ändå helt ok. Runt omkring oss sitter affärsmän, barnfamiljer, par samt en och annan hund. Stämningen är pratsam, enkel och varm.

Menyn består av antipasti, pizza, pasta, kött/fisk och dessert. Mitt bästa tips är att göra en riktig italiensk måltid med en rätt av varje och dela på två personer. Vi började med en krämig burrata serverad med bland annat soltorkade tomater. Där efter en pasta pesto med en av de lenaste pestosåserna jag smakat. På det en kötträtt som var dagens special. Sneglande på grannbordet såg vi en spännande ”elefantöra av kalv”. Våra andra bordsgrannar åt en pizza som såg frasig och härligt sotig ut. Vi avslutade med en chokladtårta som var precis lagom kladdig.

Detta är ingen finkrog utan en modern restaurang med öppet kök, lite småstökig men vänlig service och en liten men väl sammansatt meny.

Vi gillade verkligen både lokalen, stämningen och maten. Jag ser definitivt framför mig fler sköna häng i solen.

Prisbilden är helt acceptabel med antipasti för €8-17, pizza €15, pasta €15-20, kött/fisk €20-25 och dessert €7

Öppettiderna är måndag-lördag 13:30-16 och 19:30-sent. Söndagar serveras endast lunch.

Reservera ett bord här. !Viva Brutus och Plaza Gomila!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!