I säsongens sista avsnitt delade vi traditionsenligt ut varsin julklapp till dig som lyssnar. Catharina delade välvilligt med sig av sitt supergoda glubbel (glögg+bubbel) och Helena tipsade om ett snabbt och enkelt sätt att göra glögg om man är i Spanien och inte kan eller vill åka till en svenskbutik. Här har du recepten.

Catharinas ”glubbel”

Catharina gör sitt glubbel med weinachts licor från butiken Can Gourmet på Calle Can Vi 10 i Palma. Av den häller hon upp ca 1,5 cl (1msk) i ett champagneglas och fyller sedan upp med iskall cava.

Helenas mallorkinska glögg

Den mallorkinska vermuthen kan bli en utmärkt bas för att göra egen glögg. Helenas recept är dessutom snabbt och enkelt.

  • 2 dl vermuth
  • 1 pommeransskal (Naranja de Sevilla)
  • 1 kanelstång (canela)
  • 5 kryddnejlikor  (clavo de olor)

Blanda allt i en glasburk med lock och låt blandningen dra i 24 timmar. Sila bort kryddorna = klart

Mallorcapoddens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet