Jag är så lycklig över att äntligen ha hittat en riktigt trevlig liten italienare. Ja, italiensk restaurang alltså, inget annat!

Dennis och hans mor Maria driver sedan ett år tillbaka sin lilla italienska deli, Insoli.to på en undanskymd gata rakt in från Avenidas mitt emot stora Cort de Ingles, Passatge de Maneu, 3.

I en mysig liten lokal är det delidisken och det öppna köket som står i centrum. Här lagar Dennis pastarätter, kötträtter, fisk, desserter och kakor som sedan lockar i kyldisken. Kunderna är affärsmän och -kvinnor från de närliggande bankerna, försäkringsbolagen och domstolen. Snabbt in, ta med och snabbt ut. Men, här finns också ett tiotal sittplatser där man kan slå sig ner och antingen plocka något från disken eller välja en härlig pastarätt från griffeltavlan. Dennis lagar den medan du väntar och doften av svamp, salvia eller kanske pancetta sprider sig till bordet. Det finns alltid vegetariska alternativ. Valet av rätter är litet men allt är vällagat och både mor och son är bedårande. Förutom maten finns ett litet urval av italienska viner och öl.

Vi sitter uppflugna på barstolar kring det lilla bordet eller vid bardisken med full koll på Dennis i köket. Ofta blir det en pastarätt anpassad efter säsongen. Till dessert brukar vi falla för en körsbärspaj eller en tiramisu och kaffe. Notan slutar vanligtvis på €15-20 per person. Det är inte ovanligt att någon italiensk delikatess från de vackra trähyllorna följer med när vi lämnar. Ibland slinker vi bara in för att hämta hem något gott på eftermiddagen.

Jag älskar att de har öppet hela eftermiddagen till kl.18 eftersom jag ofta lyckas bli hungrig när ingen annan är det och restaurangerna i Palma har stängt. Den lilla familjen finns på plats måndag-fredag. Redan vid andra besöket blir vi tilltalade vid förnamn och vi är bästisar för alltid. Som stamgäst får man ett stämpelkort och en liten present efter 10 stämplar.

Till Insoli.to går vi för att den hemgjorda pastan är fantastisk, ägarna är urgulliga, de har öppet hela eftermiddagen och hunden Puyol är varmt välkommen. Vad mer finns att önska? Jag kan då inte komma på någonting.