I avsnittet om sobrasada fick ni lyssnare ett recept på Albergines farcides (fyllda auberginer) från vår sponsor Vacation in a box. Receptet är för 2 personer och tillagningstiden är ca 75 minuter.

DU BEHÖVER:
1 stor aubergine
2 tomater (ca 300 g)
50 g riven mild ost
125 g köttfärs
25 g sobrasada
2 msk olivolja
Oregano
Salt och peppar

SÅ GÖR DU
Värm ugnen till 180 ° C.
1. Skär auberginen i halvor, salta och ställ in i ugnen i cirka 30–40 minuter.
2. Skålla tomaterna, skala och skiva dem.
3. Bryn köttfärsen i en stekpanna med en nypa salt. Tillsätt sedan tomaterna och sobrasadan och låt allt sjuda i 5 minuter.
4. Ta ut auberginerna från ugnen. Gröp ut innanmätet med hjälp av en sked och lägg skalet från auberginen åt sidan.
5. Tärna auberginköttet och blanda ner i stekpannan med det andra och koka på låg värme i 5 minuter. Krydda med oregano.
6. Fördela blandningen i auberginens skal och strö över riven ost.
7. Lägg de fyllda auberginhalvorna i en ugnssäker form och gratinerar i cirka 5 minuter. Garnera med färsk eller torkad oregano.

Veganska albergines farcides

Den här rätten blir lika god vegetarisk eller vegansk. Byt ut de animaliska produkterna mot vegansk ost, vegansk sobrasada och quornfärs. Enkelt och supergott.

Nyhetsbrevet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet