Lite överallt i Palma hittar man små lunchrestauranger som inte ser mycket ut för världen. En liten kal lokal med dålig akustik och en halvtrist uteservering med torftiga plaststolar. Bland dessa döljer sig dock ofta små pärlor och en av dem är Vida Meva, vårt allra bästa lunchtips i Palmas Casco Antiguo.

Två systrar (lika som bär) driver restaurangen tillsammans med sina kockande män. De har tidigare jobbat på finkrogar och kommer senast från Marc Fosh. Som småbarnsföräldrar tröttnade de på nattjobb och öppnade istället ett eget ställe på Calle Socorro i gamla stan några kvarter nedanför Mercat Olivar.

Här äter man bara lunch vilket vi snabbt märkte inte är så bara. För €19,50 får du en meny med tre rätter, bröd och vatten. Det finns alltid två olika förrätter, tre varmrätter och två desserter att välja mellan. Alternativen byts varje vecka. Veckans meny presenteras på deras FB-sida. Stående på menyn finns hemgjorda snacks (potatischipsen är underbara) och en paradrätt med kyckling. Rätterna är alltid vällagade, smakrika och spännande. Vi har fått våra återkommande favoriter genom åren. Självklart har de också valt ut några få med goda viner om du blir sugen

Det är nästan omöjligt att få bord utan att boka. Inomhus är det bullrigt med halvbra akustik men utomhus i det lilla ”terasstältet” är det trevligare. Tillsammans med maten bjuds man på lite varuleveranser, föräldrar som hämtar skolbarn och stressade jurister från den närliggande domstolen. Vi befinner oss alltså mitt i Palmas vardag. Vi älskar det!

Nyhetsbrevet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet