I avsnittet om hundrabarnspappan Luis Salvator spanade Catharina på den här restaurangen. Alla människor förtjänar möjligheten att njuta av ett gott liv. Bara ett inkluderande och rättighetsbaserat samhälle kan garantera acceptansen av mångfald. Es Pes de sa Palla – ”det är vikten av dess strå”

På Calle Socorro, ett stenkast från Plaza San Francesc, ligger en av Palmas ljuvligaste uteserveringar. Restaurangen Es Pes de sa Pallas terrass badar i sol och värmen kommer inte bara från solen utan också från personalen.

Här kan vi njuta av en lyxig frukost men underbart bröd från det egna bageriet. Menyn frestar med t ex toast med avokado och pocherat ägg, juice, pa amp oli och croissanter. Vid lunch byter de meny och lockar med förrätter för €3-10, varmrätter för €6-15 och desserter för runt €5. På eftermiddagen tänds mysbelysningen och tapasmenyn kommer fram.

Restaurangen är öppen måndag-fredag 8-18 och lördag-söndag 9-18. Ofta finns det bord men vid lunchrusning är det säkrast att boka. Här samlas väninnor, barnfamiljer, affärsmän och en och annan turist.

Maten är bra och den blir ännu bättre tack vare den härliga terrassen och människorna som jobbar på Es Pes de sa Palla. Restaurangen drivs av organisationen Esment. Den föddes 1962 för att personer med intellektuella funktionsnedsättningar och deras familjer ska kunna njuta av sina liv. Redan från början har meningen varit att skydda och försvara individers och deras familjers rättigheter (rätten till en anständig image, till ett jobb, till bostad, att kunna välja stöd efter behov, att kunna njuta av meningsfulla relationer…).

Med tiden har organisationen utvecklats och nu drivs restauranger, bagerier, handelsträdgård och ekologiskt jordbruk. Man har startat utbildningar, särskilt boende, och dagverksamhet. Samarbete har etablerats med flera företag och kommuner på ön. Organisationen Esment är på många områden föregångare och duktigast i Spanien!

På Es Pes de sa Palla har vi alltså chansen att stödja deras fantastiska verksamhet samtidigt som vi njuter av god mat, fin service och en av Palmas bästa uteserveringar. Glöm inte solglasögonen!

Nyhetsbrevet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet