I dag tar vi resturangspaningen ut från Palma till Ulfs hemmakvarter på ett historiskt torg i den mysiga byn Alaró vid Serra de Tramuntanas fot.

El Trastero, Alaró

Vi står på torget Cabrit i Bassa som är centrum i kvarteret som kallas ”dels Damunts”, som utgjorde det gamla primitiva Alaró på 1200-talet. Historien berättar att det var på detta torg som Cabrit och Bassa, modiga försvarare av Alaró-slottet, grymt avrättades av kung Alfons II av Aragon efter att de kämpat för kungariket Mallorca.

På båda sidor om torget ligger den familjeägda restaurangen El Trastero. Maria och Hernand från Argentina äger och driver sedan fyra år tillbaka den mysiga restaurangen som har gott om plats både inomhus och ute på torget.

De erbjuder lunch och middag kl.12-22. På tisdagarna stänger familjen och vintertid är öppettiderna ännu lite snävare. På deras Facebooksida hittar du exakta tider. Söndagar kl.10-13 frestar de just nu med en ljuvlig brunchmeny fullproppad med smaskiga frukostvarianter som bagels, tostadas, granolabowls och äggrätter. Dag- och kvällstid finns sallader, bowls, burgare, wok för €9-17 och förstås en argentinsk köttbit (€26)  på menyn. Både vegetariska och glutenfria alternativ finns självklart. Ofta har Maria och Hermand specialerbjudande vid helger som Halloween och Alla hjärtans dag. De är sååå duktiga på att skapa en fin atmosfär.

Den här gången är vi inte på en finkrog utan i stället på en mysig familjär restaurang med ovanligt god mat och trevlig atmosfär i en av Mallorcas välbevarade byar, Alaró. Här sitter vi tillbakalutade i de blå regissörstolarna på det lilla torget, njuter av sorlet från grannborden och läppjar på rödvinet långt efter att vi ätit klart i den svala vårkvällen.

Nyhetsbrevet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet