avsnittet om den okända byn Cas Concos passade Catharina på att berätta om restaurang Clandestí som är både hennes och Helenas favoritrestaurang i Palma. Clandestí öppnades av det unga paret från Mallorca, Pau och Ariadna, i ett ombyggt gammalt garage i Bon Aires i april 2017. Tanken var att erbjuda ett gastronomiskt alternativ i Palma med fokus på hög kvalitet, det nära och mänskliga mötet samt stor respekt för säsong och miljö.

En kritiker beskrev, efter sitt första besök, Clandestí som Palmas punkigaste restaurang! Varför det? Jag vet så klart inte säkert vad hen syftade på men visst är den här krogen annorlunda och roligare än de flesta andra.

Matgästerna är i totalt fokus när Pau och hans medarbetare experimenterar vid spisen. Vi sitter i sköna barstolar längs en lång upplyst bardisk när vi överraskas av spännande ingredienser som t.ex. grodlår för att en stund senare uppmanas att slicka i oss en dessert direkt från tallriken. Råvara, tillagning och uppläggning är alltid spektakulärt på något sätt. Den sista ingrediensen som gör konceptet komplett är musiken som anpassas till den rätt som serveras. Inte sällan skruvar Pau upp volymen på hårdrocken och kvällen slutar med dans.

Clandestí har ingen a la carte. De lagar en meny utifrån vad Mercat l’Olivar och Pere Garau erbjuder på morgonen. Det finns två menyer att välja mellan. KLAN som betyder ”Där vi kommer ifrån” kostar €75 per person (ungefär 10 steg). DESTÍ: som betyder ”Dit vi är på väg” kostar €95 per person (3 steg och en dessert mer än CLAN-menyn).

Dryckespaketen som alltid är perfekt matchade och ofta med oväntade inslag kostar €50 respektive €60.

Bokning krävs och när alla gäster är på plats börjar föreställningen. De tider som gäller är onsdag-söndag, lunch kl.13.30 och middag kl.20.00 samt söndag lunch kl.13:30. När serveringen är över tar Pau gärna ett glas med gästerna och klockan hinner lätt slå över till nästa dag.

Detta är en av våra absoluta favoritrestauranger i hela Palma! En lååång bar, massor av bra musik och en alltid spännande meny i Palmas coolaste lokal.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!