Marga CollMiceli är en av Mallorcas duktiga kvinnliga krögare. Hon erbjuder en ny meny varje dag och introducerar personligen sina gäster till den. Ingredienserna är dagsfärska från marknaden i Inca och mestadels ekologiska.

Miceli ligger i en smal och charmig tegelbyggnad från 1800-talet i pittoreska Selva där Marga är uppvuxen. Vi går in i restaurangen genom en ljuvlig patio fylld med gröna, frodiga lite vilda växter, passerar det öppna köket och når den lilla terrassen med en fantastisk utsikt över landskapet mitt på ön.

Micelis meny skrivs varje dag beroende på vad saluhallen i Inca har att erbjuda. Här bjuds traditionella rätter men också fantasifulla moderna skapelser. På så sätt får vi en ny upplevelse varje gång vi besöker Miceli och Marga Coll. Upplevelsen känns prisvärd med en avsmakningsmeny för €45 och den lite större Micelimenyn för €58. Väljer man a la carte så ligger en aperitif runt €8, förrätter €11, huvudrätter €16 och dessert på €7.

Det här är en liten familjerestaurang där känslan är rustik och utsikten bedårande. Det känns hemtrevligt att vara här med rejäla handdukar, tunga bestick och genuint bemötande från alla i personalen. Borden är inte många och små barn är inte välkomna så stämningen är därför lugn och lågmäld bland lunchande affärsmän, sällskap och par.

Marga Coll har lagat mat sedan 1995, på olika mallorcinska restauranger. 2012 öppnade hon Miceli där hennes man Javier Arés, ansvarar för vinet. De har öppet året runt.

Vinter: Torsdag – lördag: lunch och middag. Söndag lunch.

April – juni: Måndag och torsdag-lördag: lunch och middag. Söndag lunch.

Juli – augusti: Endast kväll söndag-fredag

September – oktober: Måndag och torsdag-lördag: lunch och middag. Söndag lunch.

2016 öppnades Arrels by Marga Coll på Gran Melià de Mar Hotel, i Illetas.
Sedan 2018 finns också La Barra de Miceli i Incas saluhall. En liten bar där det på svarta tavlan finns smörgåsar, tapas och en dagens rätt. Här är det ofta trångt och stökigt, precis som det ska vara i en saluhall. De håller öppet måndag till lördag 8:30-15:30.