”Santosha” är sanskrit och betyder belåtenhet, tanken på att omfamna ögonblicket hur det än är. Det återspeglar Ruth och Erans vision att ge en djupt tillfredsställande och närande upplevelse för alla som kommer till deras restaurangCalle Metge Matas 2, en tvärgata till Bonaire i Palma. Men, Santosha är mer än en restaurang. I en vacker gammal byggnad på en liten sidogata i hjärtat av Palma bjuder värdparet på en harmonisk blandning av gastronomi, kultur och design. Stilen här är eklektisk och jordnära. Vi känner oss direkt varmt välkomna av värden själv och Puyol får strax en skål vatten och en hundgodis. Lokalen med trägolv och sandstensväggar är enkelt men trivsamt inredd och består av flera rum vilket förstärker myskänslan. Här finns också en liten innergård och ett biorum som kan hyras för privata tillställningar.

Ruth och Eran håller öppet onsdag-söndag kl.10-16, boka gärna bord för här blir snabbt fullsatt.

Santosha är ett av Palmas mysigaste brunchställen och vi älskar brunch! På menyn finns t ex surdegsbröd med avokado, hemgjord granola med yoghurt och bär, pocherade ägg och inte minst fluffiga pannkakor med chokladsås och grädde! Precis vad man behöver för en lyckad brunch.

Lite senare under dagen serveras lunch. Onsdag-fredag dagens meny för €17 men också á la carte med bl a hummustallrik, paj, sallad och soppa för runt €10-12. Självklart erbjuds också drinkar och desserter. Kanske startar ni brunchen med en mimosa med stänk av hallon?

Så, mallorcavänner, omfamna ögonblicket på Santosha och anslut er till Ruth och Erans ambition att bjuda på sin resa i livet med att vara tacksam, njuta av livet och dela sin kärlek.❤️

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden.