Väl dold och mitt i den lilla byn Llubi, mitt emellan Inca och Sineu och med bara drygt 2000 invånare, ligger den fantastiska pärlan DaiCa. Ägarna, David Ribas and Caterina Pieras, köpte huset med en charkuteributik 2012 och förvandlade det till ett boutiquehotell med tre rum och en riktigt trevlig restaurang.

På sin hemsida skriver de: Precis som den vågade illusionisten som utför sin magi under näsan på sina gäster, gör vi vårt trolleri. Vårt kulinariska erbjudande är lika vågat, spännande och omedelbart: nära, men utan konstigheter.

När vi får in maten slår det mig hur exakt den beskrivningen är. Det är spännande och gott utan att vara krångligt. Trots att maten är vacker, spännande presenterad och smakar ljuvligt och miljön är hemtrevlig och på alla sätt härlig så är det ändå servicen som är den allra största behållningen. Båda gångerna vi har varit där har vi haft riktigt trevligt, ja, liksom roligt. Medarbetarna har en vänlig och nära relation med gästerna. De skojar gärna och bjuder på sig själva. Och vi stormtrivs.

De båda ägarna, med Caterina i köket, har jobbat på välrenommerade krogar innan de öppnade eget. DaiCa erbjuder nu två olika menyer. Menú de Festa är en äventyrlig och modern niorätters avsmakningsmeny för €75. Menú de Temporada är en sexrätters meny som fokuserar på lokala råvaror och Mallorcas hjärtslag för €50. Båda menyerna går att att få vegetariska och veganska! Det är ju helt fantastiskt.

Menú de Temporada går att beställa till lunch måndag, torsdag, lördag och söndag samt till middag fredag ​​och lördag. Menú de Festa erbjuds dessutom till middag måndag och torsdag. Det finns bord både inomhus och på den fina innergården. Bokning är nödvändig.

När vi lämnar restaurangen är vi både mätta och glada i magen. Den här gången också. Att göra en restaurangspaning för Mallorcapodden måste ju vara bland det bästa som finns.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden.