Restaurang La Vieja är född ur jakten på en dröm som har tillagats långsamt och i flera år i kocken Jonay Hernández’ kreativa universum. Hans kulinariska idé att erbjuda avantgardistisk mat baserad på minnen från barndomen och

erfarenheten som kock på Mallorca, restaurangens layout, baren, det öppna köket och graffitin. Alla element som du hittar i restaurangen bär Jonay Hernández sigill. De här orden hittar vi på La Viejas hemsida.

Lokalen är spännande och trivsam med en bardisk, bakom vilken kockarna sliter och skapar. Restaurangen ligger på det trendiga Plaza Raimundo i Palmas Casco Antiguo och har en uteservering i eftermiddagssolen.

Här erbjuds canariska tapas serverade på fantasifulla sätt som alltid överraskar. Menyn bjuder på cocktails, varma och kalla smårätter samt desserter. Till exempel Quinoa med dadlar, papayasorbet, vattenkrasse, avokado och marockansk citron eller Tacos fyllda med mallorkinskt getkött, almogrote (canarisk ostsås) och ananas eller Pilgrimsmusslor, kastanjvelouté, med rensad tång och grön mojosås. Till efterrätt festar vi till med en The incredible hulk.

Servicen är supertrevlig och avslappnad. Vår hund välkomnas varmt och efter hand märker vi att flera stammisar fyller restaurangen och volymen ökar.

Drinkarna kostar mellan €7 och €10. Den billigaste tapan €4,50 och den dyraste €21. Servitören guidar glatt gästerna genom menyn.

Dagtid serveras Menu del dia för €18 och då erbjuds flera olika val. Tre rätter, vatten och bröd ingår. De fixar också Take away och hemleverans.

Vi går gärna hit ofta. Det härliga med La Vieja är att det funkar lika bra som ett stammisställe runt hörnet som en fredagshappening med vänner.