Cava till nyår

I Mallorcapoddens julspecial tipsade Helena om bra cava till nyårsfesten. Här är de:

Om du befinner dig i Sverige kan du kolla om de har Gramona Imperial på ditt Systembolag. Det är en mycket god och prisvärd cava (eller egentligen corpinnat, om man ska vara petig) i 200 kronors-klassen.

Om du befinner dig på Mallorca föreslår Helena sin favorit Juve y Camps, Reserva de la familia. Den finns på Mercadona och andra vanliga butiker och kostar cirka 16 euro.

Vill du har något mer påkostat till nyår har Helena ett kanontips: Gramona Celler Battle som är källaren Gramonas prestigecava. Den finns i Sytembolagets beställningssortiment och på finbutikerna på Mallorca. Prisläget är 650 kronor och ungefär motsvarande i euro i Spanien.

Här kan du se vår julhälsning och kolla in julklapparna från Catharina och Ulf också.