Mitt i en korsning vid varuintaget på Mercat Olivár finns de, Mallorcas, Spaniens eller kanske södra Europas godaste hamburgare.

Vad sägs om en Pica Pica Caramba med rödkål, ananas, chilisås och fetaost, eller en Toque Italiano med burrata, antipastigrönsaker, tomatsås, ruccola, parmesanchips och pesto? På Badal väljer du bland fem förrätter i snacksformat som t ex lökringar med fetaost eller papadum med hummus. Du väljer sedan ett av de fyra olika brödsorterna och hur du vill ha din burgare grillad. Nu kommer vi till det svåra. De erbjuder nio olika färdiga hamburgare plus säsongsburgare plus tre oilka vegetariska/veganska alternativ. När du aningen ångestfyllt, till slut, har bestämt dig så är det dags för topping och tillbehör. Jag har svårt att motstå sötpotatispommes med parmesanost och tryffelmajo!

2016 öppnade Marga Mira Nadal och Patrick Battenberg Badal Corner vid Plaza Olivar med ambitionen att servera riktigt goda burgare för alla smaker. Nu har de dessutom en restaurang i Son Rossinyol. Vi besökte Badal strax efter att de öppnat och fullkomligt golvades. Maten smakade ljuvligt och serverades i roliga fat och byttor, servicen var fantastiskt och prisnivån helt ok. De har inte riktigt lyckats hålla den höga nivån. Servicen haltar ibland och presentationen av maten är inte lika överraskande som tidigare. Men, smaken är fortfarande superbra och de försöker verkligen hjälpa till vid allergi och särskilda behov.

De har öppet tisdag-lördag 13-22, bra om man blir hungrig sen eftermiddag när allt annat är stängt. De erbjuder take away samt utkörning i centrala Palma (07001-07015).

Förrätterna kostar €6, hamburgarna €9-13 och tillbehören ligger runt €4. Burgare utan krusiduller finns för barn som föredrar det. Restaurangerna är, som de flesta burgarställen, ganska enkla. Vid Plaza Olivar är det litet och stökigt med en uteservering mitt i en korsning men med bra titta-på-folk läge. I Son Rossinyol kan man enkelt parkera bilen och sittplatserna är betydligt fler både inne och ute. Men, vi går inte hit för den trevliga inredningen. Vi går hit för de fantastiska hamburgarna!

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden.