20 minuter öster ut med bil från Palma ligger Mallorcas kanske mest hemliga hotellanläggning, Cap Rocat (som vi pratade om i senaste avsnittet Bo i en by – Llucmajor). Inrymd i ett fort som känns hugget in i sandstensklipporna väcker det vår nyfikenhet redan vid den stora metallgrinden.

Vi välkomnas mycket vänligt och korrekt när vi bockas av på gästlistan och hänvisas till parkeringen. En liten elbil tar oss till strandrestaurangen där borden är glest utplacerade på terasser ner mot vattnet. Stolarna, dukningen, porslinet och den sparsamma dekorationen matchar medelhavet och upplevelsen är faktiskt lite ”breath taking”.

Sedan 2010 har hotellet med 24 sviter, två restauranger, spa och en oändlighet av tystnad och utrymme lockat den som söker något utöver det vanliga. Här kan du vara privat.

Vi besökte strandrestaurangen The Sea Club. Den har öppet dagligen (oktober 2021) kl.13-15.30 samt 19-22.15. Stämningen är avslappnad, lugn men lite elegant med en del snygga kaftaner, stora solglasögon och solhattar. Menyn har ett ovanligt brett utbud av sallader, förrätter, pasta, risrätter samt både kött och fisk från grillen. Och, till vår stora lycka, även en hel meny med bara efterrätter. Förrätterna och salladerna kostar runt €20, varmrätterna €30-40 och desserterna €10. Portionerna är generösa, lagom

ambitiöst presenterade och allt är gott, förutom desserten som är fantastisk god. Servicen är vänlig men lite ouppmärksam. Lunchen blev en tretimmarssession vilket berodde på lite långsam service, god mat, en fantastisk utsikt och härliga samtal bland vänner.

Mycket väl värt ett besök en solig dag på Mallorca.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden.