I sommar har Helena och hennes man Peter provat nya och gamla takbarer på Mallorca. De nämnde några i sommarspecialen Spaning från Mallorcas och Ibizas takbarer. Här får du en förteckning över de takbarer på Mallorca som vi känner till och som har öppnat igen efter nedstängningen. Härliga, underbara och vidunderliga!

Takbarer i Palma

Mallorcapoddens takbarer

 • Hotel Saratoga, Paseo Mallorca i Palma har en takbar med både cocktails och mat. Här har man utsikt över både staden och Medelhavet och kan njuta av en informell och internationell atmosfär.
 • Hotel Nakar, Avenida Jaime III, har kanske Palmas bästa takbar. De har en cool loungeatmosfär. Discjockeyn spelar loungemusik medan du sippar på din Aperol Spritz och blickar förbi infintypoolen, ut över de medeltida taken och vidare ut mot den vidunderliga Palmabukten.
 • Hotel Almudaina, Avenida Jaime III,  har drinkar och utsikt över Palmas tak och katedraler. Perfekt för en drink i solnedgången.
 • Bistró i El Corte Ingles, Avenida Jaime III, är varuhusets servering. De har smörgåsar, sallader, etc och självklart kan du få ett glas rosé eller en öl medan du njuter av gamla stans vackra tak och spiror
 • Hostal Cubas Sky bar på Avenida Argentina är ett välkänt landmärke för många. Vill du hänga på med det vackra folket  i chill atmosfären är Sky Bar en fantastisk plats att njuta av några cocktails och se Palmabukten och dess marinor byta skepnad i solnedgången. Taket är ganska litet och också mycket populärt så det kan vara svårt att får plats.
 • Kaelum på Avenida Argentina är egentligen ett disco, men under pandemin har de förvandlats till en cool och trendig bar med en terrass på taket. Byggnaden är inte så hög så det här är inte stället för den som vill ha svindlande utsikt, men det är ändå värt ett besök.
 • Bar 49 Steps ligger en bit ut på Muelle Viejo. Supertrendigt ställe med härlig loungekänsla. Nedanför ligger superyachtarna på rad.
 • Restaurante El Nautico, längst ut på Muelle de San Pedro, är restaurangen som hör till den kungliga båtklubben. Men här serveras god mat och de har även en bardel där man kan njuta av ett glas cava medan man blickar in mot den glittrande staden. Inte så högt belägen men det är ett skönt perspektiv att betrakta Palma lite utifrån havet.
 • Almaq bar i Hotel Es Princep i Calatrava, en spaciös och lyxig takterrass med bar och restaurang. En av de bästa takterrasserna i Palma, där alla är välkomna att njuta av den underbara utsikten över Palma och Palmabukten. Avslappnat och chill under dagen, musik och energi på kvällen.
 • Ç i hotel El Llorenç i Calatrava har bar och restaurang i två nivåer på sin takterrass. Utsikten härifrån kan få vem som helst att kippa efter andan. Väl värt ett besök.
 • Terracotta bar i hotel Antigua ligger också i Calatrava. Vi har faktiskt inte hunnit pröva den själva men läget gör att vi vågar rekommendera den ändå. Tipsa oss gärna om du har varit där.
 • Singular, i hotel Francesc är en urban oas mitt i gamla stan. Här har du utsikt över alla kloster och katedraler som finns i stan och lite längre bort glittrar Palmabuktens turkosa vatten. Sittmöblerna kantar poolen och stämningen är elegant.
 • Melia Palma Bay bredvid kongresscentret i Palmas utkant är enligt oss lite opersonlig och stel, men oj vad utsikten väger upp för detta! Högt över allt annat ser man hela staden och hela den vackra bukten. Ta en drink och njut!
 • Puro hotel i La Lonja har ett eget litet myller av takterrasser när du tar hissen till femte våningen. Baren Beatnik består av flera små avsatser där du kan njuta av ett glas krispigt vitt vin på kanten till poolen eller i en strandsäng på en egen avsats. Publiken är ung och stämningen internationell.

 

Utanför Palma

 • Origin Palma Nova svävar högt över det myllrande livet på stranden i Palmanova. Det är en modern cocktailbar med växter, palmer och härlig havsutsikt – en egen liten oas på taket.
 • Katagi Blau ligger i Can Pastilla vid Playa de Palma. Deras omsorgsfullt inredda terrass ligger på åttonde våningen dekorerad medvertikala trädgårdar och en fantastisk utsikt över Palmabukten. Dessutom lär restaurangen vara riktigt bra!
 • Ocean Drive hotel i Costa den Blanes har en fantastisk takterrass med baren OD. Här är det skön musik, en skön vibe och trendiga människor från Puerto Portals.
 • Rooftop 9 i Magaluf, ligger som namnet antyder på nionde våningen på Innside Calvia Beach hotel. Där finns en stor flytande pool, soft musik, modernt medelhavskök och eleganta cocktails. Och så utsikten!
 • Nova del Mar i Cala Nova, se solen gå ner medan du njuter av brisen från havet i den lilla marinan i Cala Nova. Avslappnad atmosfär och goda Moscow Mule.

Prenumerera på blänkare

Om du vill vara säker på att inte missa något avsnitt av Mallorcapodden kan du prenumerera på blänkare. Då får du ett mejl med en påminnelse varje gång.