I slutet av 2020 publicerades den efterlängtade(?) listan från Guide Michelin. Vi valde att vänta till mars 2021 med att prata om den i podden eftersom många restauranger haft stängt över vintern. MEN, nu är det dags! Så var beredd, här kommer listan med personliga kommentarer och länkar. Tänk på att det ofta är mycket prisvärt att besöka restaurangerna för en lunch i stället för middag och att flera av dem faktiskt erbjuder Take away nu i Covid-tider.

Michelinkrogar på Mallorca

  • Adrian Quetglas, Paseo Mallorca i Palma. Inte en restaurang som sticker ut så mycket men populär och centralt belägen. Fast meny i veckan €35 och i veckoslut €60. Quetglas driver också Burger Lab på El Born.
  • Andreu Genestra, Cala Mesquida. Har också fått en Green Star för hållbarhet. Erbjuder tre olika menyer €65-105 men har också en härlig bistro där man sitter utomhus.
  • Es Raco d’es Teix, Deja. En avslappnad och familjär stämning. Terassen har en fantastisk utsikt och är värd ett besök bara den. Menyer €78-120.
  • Marc Fosh, Carrer de la Missió i Palma. Lite kalt kan jag tycka men med mycket bra service. Erbjuder fantastisk lunch för € 29-75 och middag för €89.
  • Es Fum, S:t Regis Mardavall costa del Blanes. En klassisk, elegant och lite gammaldags hotellrestaurang med en härlig terass i den fina hotellträdgården. Meny €135-160. Serverar under vissa perioder en helt fantastisk brunch som inte saknar något.
  • Maca de Castro (f.d. rest. Jardin), Pto Alcudia. Maca är något så ovanligt som en kvinnlig stjärnkock född på Mallorca. Hon har genom åren fått flera utmärkelser. När restaurangen nu är Covid-stängd hittar man henne på rest. Andana, Plaza España.
  • Voro, Canyamel, Capdepera. Jag har inte varit här men det ser rustikt och mysigt ut och måste provas med tanke på alla dessert-bilder på hemsidan. Menyer €110-140.
  • Dins (by Santi Taura), hotel El Llorenc, Park de la Mar i Palma. Mysig restaurang i en vacker hotellentré. Meny €75-95 samt en vegetarisk meny för €75. Tänk på att restaurangen och hotellet har en åldersgräns på minst 16 år.
  • Bens d’Aval, Soller. Benet Vicens med fru och son bjuder på en terass med utsikt från härliga rottingfåtöljer och den mallorcinska maten serveras på rustik keramik.

Prenumerera på blänkare

Om du vill vara säker på att inte missa något avsnitt av Mallorcapodden kan du prenumerera på blänkare. Då får du ett mejl med en påminnelse varje gång.