I  avsnittet Krasslig på Mallis (se nedan) språkspanade vi om hur vi uttrycker oss på olika språk när det gäller medicinintag. Vi svenskar sticker ut lite genom att ofta välja verbet äta när vi pratar om att ta vår medicin. Exempelvis tycker vi inte att det är konstigt om någon säger ”Jag har käkat den här medicinen i flera år”. Men några av er kanske redan har lagt märke till lite förvånade ansiktsuttryck eller skratt hos spanjorerna när vi direktöversätter och säger comer pastillas eller como medicamento. Det korrekta verbet är förstås tomar. Och se upp för samma konstruktion på engelska. Engelsktalande säger inte heller gärna eat medicin.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev om du vill få en blänkare när vi publicerat ett nytt avsnitt av Mallorcapodden. Och det är klart att du vill!

Lyssna på avsnittet